واگرایی ها یکی از مباحث مهم در تحلیل تکنیکال به شمار میروند. یکی از شواهد بسیار قوی در هنگام شکستن خطوط روند داشتن واگرایی می باشد، که از تایم یک دقیقه تا ماهیانه بسیار کارا و موثر است و هرچه تایم فریم بالاتر باشد قابلیت اطمینان بیشتری دارد. واگرایی را میتوان نوعی ناهمگونی میان قیمت و اندیکاتور دانست.
الگوهای هارمونیک در تحلیل تکنیکال از تلفیق اعداد فیبوناچی و اشکال هندسی ابداع شدهاند.
پس در نتیجه با تسلط کامل بر ابزارهای فیبوناچی میتوان. به خوبی از الگوهای هارمونیک در جهت کسب سود بیشتر از معاملات استفاده کرد.
واگرایی چیست ؟
واگرایی در حالت کلی به معنای حرکت قیمت و اندیکاتور در خلاف جهت یکدیگر می باشد. و نتیجه این امر عموما این است که در هنگام وقوع واگرایی قیمت از ادامه حرکت می ایستد. و تغییر جهت می دهد. مشاهده واگرایی در اندیکاتورها به عنوان یکی از سیگنال های بسیار قوی در علم تحلیل تکنیکال شناخته شده است.
که از تایم یک دقیقه تا ماهیانه بسیار کارا و موثر است. و هرچه تایم فریم بالاتر باشد قابلیت اطمینان بیشتری دارد.
واگرایی را میتوان نوعی ناهمگونی میان قیمت و اندیکاتور دانست.
واگراییها به چند دسته تقسیم میشوند :
- 1- واگرایی معمولی
- 2- واگرایی مخفی
که هر کدام انواع مختلفی دارند.
1- واگرایی معمولی (Regular Divergence)
واگرایی معمولی حالتی از واگرایی است که بهدلیل رفتار مخالف و متضاد بین اندیکاتور و نمودار قیمتی و در انتهای یک روند حاصل میشود. با شناسایی واگرایی معمولی انتظار تغییر جهت روند و عملکردی شبیه به الگوی بازگشتی را داریم. واگرایی معمولی با توجه به روند و پیشبینی که انجام میدهد، دارای دو نوع است:
واگرایی معمولی منفی (RD-)
این نوع از واگرایی معمولی، در میان دو سقف قیمتی و در انتهای یک روند صعودی ایجاد میشود. در نمودار قیمتی سقف جدیدی بالاتر از سقف قبلی تشکیل میشود، اما اندیکاتور نمیتواند این را تشخیص دهد. در این زمان گفته میشود که واگرایی معمولی منفی رخ دادهاست. احتمال اینکه پس از این اتفاق بازار نزولی شود، بسیار بالاست. واگرایی منفی نشانه قدرت زیاد فروشندگان و تضعیف قدرت خریداران است و آینده مطلوبی را برای سهم پیشبینی نمیکند.
واگرایی معمولی مثبت (RD+)
برخلاف واگرایی منفی، واگرایی معمولی مثبت در انتهای روند نزولی و در میان دو کف قیمتی رخ میدهد. به اینصورت که قیمت در نمودار قیمتی کفی پایینتر از کف قبلی میسازد، اما اندیکاتور نمیتواند آن را تشخیصدهد. واگرایی معمولی مثبت بیانگر قدرت زیاد خریداران و تضعیف قدرت فروشندگان است. بعد از شناسایی واگرایی مثبت در نمودار با توجه به اندیکاتور، انتظار رشد قیمتی برای سهم مورد بررسی را داریم.
2- واگرایی مخفی (Hidden Divergence)
این نوع از واگرایی زمانی تشکیل میشود که قیمت در حال اصلاح بوده و بیانگر ادامه اصلاح است. برخلاف واگرایی معمولی، واگرایی مخفی در روند نزولی با قلهها و در روند صعودی با درهها قابل شناسایی است. دقت داشته باشید که واگرایی معمولی در انتهای یک روند نزولی یا صعودی اتفاق میافتد و نوید بازگشت روند را میدهد و پیشبینی و محل تشکیل متفاوتی نسبت به واگرایی مخفی دارد. واگرایی مخفی به دو دسته تقسیمبندی میشود:
واگرایی مخفی مثبت(HD-)
در انتهای یک روند صعودی، زمانی که اندیکاتور کفی پایینتر از کف قبلی خود ایجاد میکند، مشاهده میشود که نمودار قیمتی، کفی بالاتر از کف قبلی تشکیل میدهد. این اتفاق بیانگر ایجاد واگرایی مخفی مثبت است و در صورت مشاهده، پیشبینی میشود که قیمت به روند صعودی خود ادامه دهد. همچنین انتظار میرود که این نوع از واگرایی در ابتدای یک کانال صعودی نیز رخ دهد.
واگرایی مخفی منفی(HD-)
برخلاف واگرایی مخفی مثبت، این نوع از واگرایی در انتهای یک روند نزولی شکل میگیرد و نشاندهنده این است که کاهش قیمت ادامه خواهد داشت. حتی میتوان انتظار تشکیل این نوع از واگرایی را در ابتدای یک کانال نزولی داشت. برای شناسایی واگرایی مخفی منفی، باید به تشکیل سقفها در روند نزولی دقت کنیم. زمانی که در نمودار قیمتی، سقفی پایینتر از سقف قبلی تشکیل داد، اما در اندیکاتور و در همان بازه زمانی، سقفی بالاتر از سقف قبلی تشکیل شود، واگرایی مخفی منفی ایجاد شدهاست.
در PDF حاضر که در 173 صفحه توسط آقای نیما آزادی نوشته شده است. با ذکر مثال های متعدد به معرفی واگرایی ها و بررسی انواع آن ، پرداخته می شود. در ادامه الگوهای هارمونیک را معرفی و آموزش داده است. و در انتهای این کتاب تصاویری از الگوهای هارمونیک بصورت جامع جمع آوری شده. که می تواند منبع مناسبی برای بررسی باشد.
واقعا دمتون گرم. سایت خوبی دارین